keskiviikko 10. toukokuuta 2017 | 6.13

Boostia lukemiseen!

Aika alkaa käymään vähiin, joten nyt on hyvä pitää mielessä muutama asia :) 

Kyse on uskosta itseen ja omaan tekemiseen. Kun luin, oikeastaan kaikki kenelle sanoin että haen psykalle, sanoivat että ”Sinne on kyllä vaikea päästä”. Joo, tiedän, niin on. Sitä ei kuitenkaan voi alkaa miettimään kun pääsykokeisiin valmistautuu. On ajateltava, että aina joku pääsee, ja se joku voin olla (ja olen!) mie. 

Kyse on motivaatiosta.
 Kuinka kovasti haluat just siihen kouluun? Miksi just sinun pitäis päästä sinne? Mitä sie pystyt tekemään enemmän ja paremmin kuin ne muut tuhat hakijaa, jotka valmistautuu pääsykokeisiin? Iso luku-urakka tuntuu loputtomalta suolta, jos sitä ei ryhmittele. Siksi itselle kannattaa luoda välitavotteita, joiden saavuttaminen auttaa jaksamaan eteenpäin, ja luo tunteen siitä, että homma etenee. 

 


Kyse on kärsivällisyydestä. Kaikki lukupäivät ei ole yhtä hyviä. Joskus tuntuu ko kahlais umpihangessa eikä sitä määränpäätä vaan näy. Se, mitä niinä hetkinä teet on merkityksellistä. Ne on ne hetket jotka erottaa ”kouluun haluavat” niistä joilla on palo päästä sinne. Silloin kun lukeminen ei kulje, sulta vaaditaan kärsivällisyyttä. Materiaalia on sen verran paljon, että jos yhden artikkelin pänttääminen ahdistaa ja ei tunnu luonnistuvan, vaihda artikkelia. Tai hauskuuta itseäsi ja tee itsellesi tehtäviä, piirtele havainnollistavia kuvia tai mitä vain mikä edistää oppimistasi. Tai vaihda tilaston lukemiseen, mutta älä lopeta vielä siltä päivältä. (paitsi jos kello on kaksi yöllä ja luet taskulampun valossa) Ja vaikka lopettaisitkin aikaisemmin sinä päivänä, ehkä otat seuraavana päivänä kiinni, jos lukeminen tuntuu silloin luistavan paremmin.

 


Kyse on epämukavuusalueella olemisesta ja sen sietämisestä. Vaikka aina ei tunnu siltä, toki lukeminen on myös mukavaa. Aiheet ovat mielenkiintoisia ja uuden oppiminen on mukavaa. Mutta kevät on jo pitkällä, voimat vähenevät ja tahtia pitää vielä kiristää, niin ei enää tunnukkaan niin mukavalta. Jos asiaa ei muista vielä monenkaan kertaamisen jälkeen, tottakai se turhauttaa. Turhautumisen tunteita kuitenkin tulee, ja kyse on siitä kuka jaksaa jatkaa niistä huolimatta vielä eteenpäin.


”Mä tiedän mitä teen, on selkeet tavotteet. Ja nyt mun enää täytyy jaksaa.”  


- Eveliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä